© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Mercedes kan constructeurskampioenschap beslissen in GP Mexico

28 okt. 2018 18:45 René Oudman 0 reacties
Als de Grand Prix van Mexico perfect volgens plan verloopt, kan het team van Mercedes na de wedstrijd dubbel feest vieren. Niet alleen Lewis Hamilton kan voor de vijfde keer wereldkampioen worden, ook het team kan haar vijfde kroon veroveren.

Na achttien van de 21 Grands Prix heeft Mercedes 563 punten achter haar naam staan. Naaste concurrent Ferrari heeft 497 stuks verzameld.

Het verschil bedraagt zodoende 66 punten. Een team kan in één wedstrijd maximaal 43 punten scoren. Wil Mercedes zich na de GP van Mexico wederom wereldkampioen noemen, zal het team 86 punten voorsprong op Ferrari moeten hebben.

De Duitse stal moet dus twintig punten meer scoren dan haar Italiaanse concurrent. Mochten Hamilton en Valtteri Bottas een dubbelzege scoren, dan moeten Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen minstens 24 punten binnenhalen om het constructeurskampioenschap van 2018 onbeslist te laten. Een derde en een vijfde plaats zou volstaan.

Hamilton is overigens kampioen als Vettel niet wint. Mocht de Duitser wél zegevieren, dan beslist de Brit het alsnog als hij in de top zeven eindigt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen