Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes klaar voor intense apotheose in de spannende strijd met Ferrari

De strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap wordt beslist tijdens de GP van Abu Dhabi. Het wordt een ongekende apotheose waarbij Mercedes een minieme voorsprong van vier punten verdedigt ten opzichte van Ferrari.

Hamilton Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat zijn team klaar is voor het gevecht met Ferrari om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Mercedes bezet momenteel die tweede plek, met slechts vier punten voorsprong op Ferrari. De inhaalactie van Charles Leclerc op Sergio Perez in de laatste ronde van de GP van Las Vegas leverde hem niet alleen de tweede plaats op, het heeft ook de kansen van Ferrari vergroot om in Abu Dhabi de tweede plek van Mercedes af te pakken.

Vorig seizoen werd Ferrari tweede in het constructeurskampioenschap en toen moest Mercedes aan het einde van het seizoen genoegen nemen met de derde stek. Wolff zegt nu dat Mercedes er volledig op gefocust is om dit jaar één positie hoger te eindigen dan vorig jaar. "Ferrari heeft het gat in de stand gedicht tot slechts vier punten en we zijn klaar om alles te geven in Abu Dhabi om als winnaar uit de bus te komen", zegt Wolff.

"Ze hebben de laatste tijd goede vorm laten zien, maar wij weten dat we de afgelopen races niet maximaal hebben gepresteerd. Het wordt een spannende strijd en hopelijk kunnen we het seizoen afsluiten met een sterke prestatie en een voorsprong."

Wolff betreurt gemiste kans

Vorige week in Las Vegas was een moeilijke race voor Mercedes, waarbij zowel Lewis Hamilton als George Russell in de problemen kwamen. Hamilton had in de openingsronde een touche met Carlos Sainz en kreeg later in de race een lekke band tijdens een gevecht met Oscar Piastri. Russell liep ook schade op toen hij met Max Verstappen in aanraking kwam, waarvoor de Brit een straf kreeg.

"Las Vegas was een buitengewoon evenement", voegt Wolff toe: "We hebben een fantastische race gezien, het was visueel spectaculair, en over het geheel genomen een geweldige Grand Prix waarvan ik zeker weet dat het heeft geholpen om de zichtbaarheid van de sport in de Verenigde Staten te vergroten. Iedereen heeft heel hard gewerkt om er zo'n succes van te maken en alle betrokkenen verdienen lof."

"Op de baan was het voor ons een geval van 'wat had kunnen zijn'. De snelheid van de auto was sterk. Zonder de vele incidenten zouden zowel Lewis als George hebben meegedaan voor het podium. Maar dat is een geval van had could have, would have, should have."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training