© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes komt met gloednieuwe en sterkere F1-motor in 2018

08 jan. 2018 11:40 Ruud Dimmers 1 reacties
Het Formule 1 team van Mercedes krijgt in 2018 de beschikking over een nieuwe motor. Deze wordt nog krachtiger en efficiënter dan haar voorgangers. De Duitse renstal hoopt zo concurrenten Ferrari en Red Bull voor te blijven.

Nieuwe Mercedes-motor wederom stap vooruit

De Mercedes-motor is al vier jaar op rij de basis voor het ongekende succes van het team. Verreweg de krachtigste en betrouwbaarste van het veld. In 2018 verschijnt de renstal met een nieuwe, verbeterde motor aan de start.

"Een vrijwel compleet nieuwe motor. Dat komt doordat we twintig races moesten rijden met het vorige model. In 2017 hebben we diverse upgrades doorgevoerd, maar we hebben nog volop ideeën over hoe we het vermogen kunnen verhogen", laat Andy Cowell aan Autosport.com weten.

Hoewel de Formule 1 haar vijfde seizoen ingaat met de huidige motor, kan er volgens Cowell dus nog steeds voldoende verbeterd worden aan de V6. “Elke keer als je een motor bouwt en elke keer als je met een update komt, dan leer je daar weer van. Het is altijd een ongelooflijk frustrerend avontuur, wanneer je een motor hebt gebouwd en je daar vervolgens mee gaat testen en racen. Want ondertussen leer je weer allerlei nieuwe dingen die je niet gelijk in een update kunt toepassen. Het is dus van belang om al die dingen te onthouden en je later weer te herinneren, zodat wanneer je de volgende motor gaat bouwen, je al die ideeën erin kunt verwerken.”

“Vaak gaat het hierbij om marginale verbeteringen. Maar soms gaat het ook om grote, fundamentele zaken op het gebied van het verbrandingsproces, het reduceren van wrijving en nieuwe materialen die de betrouwbaarheid kunnen verbeteren. Zo nu en dan zit er ook een verrassing tussen. Dat je opeens 2 kW vindt door iets te veranderen. Het gaat er gewoon om dat je blijft experimenteren en daarom zijn je testfaciliteiten ook zo belangrijk. Je moet een goed idee hebben, maar je hebt ook een testbank met ongelooflijk goede sensoren nodig om al die kleine verbeteringen te kunnen detecteren.”

In 2018 mogen de teams nog slechts drie motoren gebruiken in eenentwintig races. Dit betekent dat een motor gemiddeld zeven raceweekend mee moet gaan. 

Cowell legt uit dat Mercedes nog altijd leert van de huidige motoren en continu doorontwikkeld. 

"Het is frustrerend dat je nieuwe dingen ontwikkeld hebt, maar deze niet direct toe kan passen. In de tussentijd van het bouwen van de motor leer je weer volop nieuwe dingen."

"Vaak gaat het om marginale verbeteringen, maar soms ook om fundamentele zaken zoals het verbrandingsproces en het reduceren van wrijving. Soms heb je ook ineens een verrassing en vind je 2 KW extra. Je moet daarom blijven experimenteren en goede testfaciliteiten zijn cruciaal."

Mercedes gaf eerder al aan dat het mogelijk in 2018 door de magische grens van 1000 PK gaat. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen