Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes komt nog dit jaar met meerdere updates voor F1-bolide

De focus van de Formule 1-teams wordt naar 2024 verlegd, toch? Nee, zo werkt dat niet helemaal. Mercedes legt uit.

Russell Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Met nog een zestal Grands Prix te gaan zullen de meeste teams de focus gaan verleggen naar het Formule 1-seizoen van 2024. Een nieuw seizoen en daarmee nieuwe kansen voor een strijd om de titel, of in ieder geval om een zo hoog mogelijke plaats in het klassement. Toch kunnen we in de laatste races van het jaar nog genoeg updates verwachten.

Daar zitten meerdere redenen achter. De meest logische reden is dat de auto van 2024 eigenlijk gewoon evolutie is van de huidige bolide. Mercedes legt uit dat ook zij met updates zullen komen in de resterende races en dat ze niet alles verschuiven naar het project voor de W15, de auto voor komend seizoen. "Die keuze is nooit zo zwart-wit als het lijkt", legt Rosie Wait, Head of Strategy van het team, uit.

"We gaan de winter gebruiken voor fundamentele veranderingen van de W15, maar er zijn genoeg dingen die we met de huidige bolide nog kunnen doen om deze sneller te maken en meer te leren voor de auto van volgend jaar. Dat is wat we altijd gedaan hebben en ook nu weer zullen doen. De nieuwe geplande onderdelen zullen hopelijk beide dingen doen: zorgen voor meer performance zodat de huidige auto sneller gaat, maar ook zorgen dat we de auto beter begrijpen."

Er komen dus nog meerdere updates aan dit jaar. "De dingen die we leren van het testen dit jaar zal direct invloed hebben op het ontwikkelen van de W15", aldus Wait, die nog een belangrijk punt aanstipt. "We moeten ook niet vergeten dat we in een spannend gevecht zitten voor P2 met Ferrari en dat die positie in het kampioenschap heel belangrijk is voor ons allemaal. We hebben dus upgrades in de pijplijn en blijven ze introduceren op de auto."

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst