Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes kondigt nieuwe updates en verbeterde motor aan

Toto Wolff riep de afgelopen races dat er geen nieuwe updates meer zouden komen bij Mercedes, maar zijn technisch directeur, James Allison, heeft deze uitspraken nu verduidelijkt. Daaruit blijkt dat we wel degelijk nog updates aan de W12 van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kunnen verwachten.

Hamilton Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
Mercedes-teambaas Toto Wolff liet de afgelopen weken doorschemeren dat zijn stercoureur, die daar om smeekte, geen nieuwe updates meer kon verwachten. Technisch directeur James Allison heeft die uitspraken nu verduidelijkt. Het blijkt dat er wel degelijk nog nieuwe updates komen op de Mercedes W12.

In de F1 Nation podcast vertelt Allison dat Wolff bedoelde dat er geen nieuwe updates meer zullen worden ontworpen en dat de focus inderdaad volledig op 2022 ligt bij de renstal. Dat betekent echter niet dat er geen updates voor 2021 meer in de pijplijn zitten die al waren ontworpen voordat de focus werd verlegd.

"Ik denk niet dat de uitspraken van Wolff onwaar zijn en ik denk ook niet dat Toto heeft gezegd dat er helemaal geen updates meer zullen komen", zo legt de technisch directeur uit. "Wat Toto bedoelt", zo vervolgt hij. "Is dat de regelveranderingen voor volgend jaar heel belangrijk zijn en veel aandacht vergen."

"Het overgrote deel van de fabriek is dan ook daar op gefocust, op het vinden van performance voor 2022. Dat betekent echter niet dat er niet nog steeds dingen in de pijplijn zitten waar we al aan waren begonnen voordat de focus werd verlegd", verduidelijkt Allison.

Niet alleen gaat het om aerodynamische updates, ook op motorgebied wil Mercedes nog een stap zetten. "We hebben twee fabrieken, ook een motorfabriek, en op het motorvlak zit er ook nog meer aan te komen. We hebben dus wat aerodynamische veranderingen gepland en wat dingen op het motorvlak wat betreft de manier waarop we deze in kunnen zetten. Verder zijn er nog andere dingen die we hopen te verbeteren terwijl de titelstrijd nog in volle gang is."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

63 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"