Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes-kopstuk wil 'dolgraag' de Red Bull-garage bezoeken: "Snappen dat nog niet"

James Allison, de technisch directeur van Mercedes, zou er veel voor over hebben om de nieuwe RB20 van Max Verstappen nader te analyseren. De Zilverpijlen snappen nog niets van het koelsysteem.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Meer een revolutie dan een evolutie, zo kan de RB20 van Max Verstappen wel omschreven worden. Red Bull baarde opzien door het concept van de Formule 1-bolide radicaal aan te passen en zo weer een stap te zetten. Want dat de RB20 snel is, daar is iedereen het over eens. James Allison, de technisch directeur van Mercedes, geeft toe dat hij wel een Red Bull-uitnodiging zou willen verkrijgen.

"Ik zou dolgraag uitgenodigd willen worden om een kijkje te nemen in de Red Bull-garage", lacht Allison bij Sky Sports. "Vooral om hun motorkap eraf te halen en onder die 'snorkelachtige' dingen te kijken. Er is daar zeker sprake van een andere aanpak, want de glimp die je ziet van het koelsysteem is zeker niet licht, dus ze doen dat met een reden. Ik zou graag willen weten wat die reden is, maar dat snappen we nog niet."

Verbeteringen

Maar heeft Mercedes ook stappen gezet? "Ik denk dat we de auto grotendeels hebben verbeterd. Het stuiteren is nog steeds een dingetje, maar daar zullen alle teams tegenaan lopen. Dat gaat niet veranderen tot de nieuwe generatie auto's arriveert. We kunnen ons dus nog steeds in het stuiteren verdiepen, om te kijken wat het beste prestatiecompromis is. Gelukkig ondervinden we geen problemen meer van die vreselijke, haperende achterkant, zoals in het verleden."

Red Bull is nog wel de maatstaf, denkt Allison. "Ik denk dat het voor niemand een verrassing is dat Red Bull nog steeds een voorsprong heeft. Maar ik denk ook dat we er nog een goede strijd van zullen maken, en hopelijk kunnen we ons sterk ontwikkelen gedurende het seizoen."

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China