Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton op handen gedragen door Mercedes-prominenten na galavoorstelling

De Grand Prix van Brazilië werd met overmacht gewonnen door Lewis Hamilton. De Engelsman krijgt dan ook alleen maar complimenten van zijn team.

Lewis Hamilton startte de race vanaf de tiende positie maar reed al snel in de podiumposities. In ronde 59 wist hij uiteindelijk Max Verstappen in te halen en daarmee zijn overwinning in Sao Paulo veilig te stellen. Teambaas Toto Wolff is dan ook vol lof over zijn coureur. "In het geheel was het zeker een van de beste prestaties die ik ooit van hem gezien", aldus Wolff in gesprek met onder meer RacingNews365 . De Mercedes teambaas kijkt niet alleen naar de race op zondag, maar vindt dat Hamilton het hele weekend exceptioneel presteerde. "Ik denk dat je naar het hele weekend moet kijken. Hij kwalificeerde zich op poleposition op vrijdag. Toen klom hij van de twintigste plek terug naar de vijfde plek in een race van 23 rondjes. En op zondag van de tiende plek naar de eerste plek."

Hamilton ongelooflijk in Brazilië

Ook Trackside Engineering Director Andrew Shovlin komt woorden te kort om Hamiltons overwinning te omschrijven. "We hebben in de loop der jaren al enkele indrukkende races van Lewis gezien, maar dit was ongelooflijk." "We hebben niet meer het voordeel met onze auto dat we voorgaande jaren hadden, maar om dan dit weekend te doen wat hij deed, dat was gewoon geweldig", aldus Shovlin. De Mercedes-man is ook verbaasd over de snelheid van de auto. "Het was een druk weekend en hoewel de overwinning en het dubbele podium de hoogtepunten waren, was de snelheid van de auto het meest hoopgevende aspect. En dat op een circuit waar we in 2019 niet sterk waren." Shovlin is ook vol lof over het team. "Daarnaast was het ook veelbelovend hoe goed het team en de coureurs blijven samenwerken in een weekend dat echt moeilijk was."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'