Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes loopt achter op Red Bull: "Het wordt heel lastig"

Bij Mercedes wil men absoluut niet hoog van de toren blazen in aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen. Het team van Lewis Hamilton en George Russell tempert alvast de verwachtingen voor het eerste deel van het seizoen.

Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff liet tijdens de Mercedes-presentatie weten dat hij goede hoop had dat Mercedes dit jaar uiteindelijk mee zou doen om de prijzen. Daarmee impliceerde hij eigenlijk dat hij niet verwachtte dat dat meteen vanaf de eerste minuut zo zou zijn. In gesprek met onder meer RacingNews365 werd hij later gevraagd naar zijn woordkeuze: uiteindelijk?

"Ik heb vijftien minuten lang nagedacht over dat woord", lacht hij. "Aan de ene kant wil je zeggen dat we competitief zullen zijn, maar aan de andere kant moet je realistisch blijven, zodat je kan zeggen dat je 'hoopt' dat we competitief zullen zijn. De middenweg is dan dat we competitief zullen zijn, maar niet weten wanneer."

Volgens Toto is het echter wel duidelijk dat Mercedes stappen zet, maar hij wil nog lang niet naast zijn schoenen gaan lopen. "We hebben de weg omhoog ingezet, maar weten niet hoe de anderen er voor staan. Nederigheid is belangrijk, zeker na vorig seizoen. We moeten onszelf eraan herinneren dat we een lange tijd erg ver van de concurrentie hebben gezeten."

Elliot: "Het wordt lastig"

Zijn collega Mike Elliott, als technisch directeur verantwoordelijk voor het ontwerp van de F1-bolide, wil al helemaal geen gekke dingen roepen. Alhoewel hij ziet dat er enorm veel werk wordt verzet door het team, benadrukt hij dat Mercedes een achterstand heeft op de concurrentie en het daarom een pittige opgave wordt om te strijden voor het maximaal haalbare.

"We maken ons geen illusies. Het wordt lastig. We starten op achterstand en we zijn niet de favorieten. Dat is een ongebruikelijke positie voor ons, maar we zijn gefocust op onszelf en we kijken hoe we er het best mogelijke uit kunnen halen. Ik ben zeer onder de indruk en trots op de instelling van ons team."

Bij de pakken neerzitten, dat zal Mercedes nooit doen, ziet Elliott. "Als je kijkt naar de laatste jaren en de uitdagingen die op ons af zijn gekomen, dan denk je misschien dat we met de handen in ons haren zitten en ons afvragen hoe het zo fout heeft kunnen gaan. De reactie van het hele Mercedes-team is echter briljant geweest."

"Aan het begin van het vorige jaar zijn we door een leerfase gegaan en hebben we geprobeerd om onze problemen te leren begrijpen. Om aan het einde van het seizoen vervolgens een race te winnen, was een enorme opsteker voor ons", glundert hij.

"We hebben die aanpak vastgehouden toen we de winter in gingen en dachten: 'Als we tijdens het seizoen zoveel progressie kunnen boeken, hoeveel kunnen we dan niet klaarkrijgen in de winter?'", aldus de strijdlustige laatste woorden van het technische Mercedes-kopstuk.

De nieuwe F1-bolide van Mercedes uit alle hoeken en standen!

De Mercedes W14 is zojuist onthuld door het Formule 1-team. Benieuwd naar het strijdwapen van Lewis Hamilton en George Russell in 2023? Bekijk dan de W14 in alle hoeken en standen in onderstaand foto-album!

Bekijk het album

Ook interessant:

Red Bull-simcoureur Van Buren: "Ik moet de rijstijl van Verstappen of Perez overnemen"

Rudy van Buren is al jaren simcoureur bij Red Bull Racing, maar vorig jaar zomer werd het bekend voor bij het grote publiek. Zodra Max Verstappen en Sergio Perez bezig zijn met de eerste vrije trainingen, zit Rudy in de Red Bull-simulator in Milton Keynes om het team zo goed mogelijk te helpen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?