Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes maakt de tongen los en verbergt stiekem al dan niet illegale voorvleugel

Mercedes onthulde de W15 op woensdag, maar er was een opvallend verschil tussen de digitale foto's en de foto's vanuit de pitbox op Silverstone. Wat is hier gaande?

De Mercedes W15 oogt bijna helemaal nieuw. De neus, voorvleugel, sidepods en achterkant werden stuk voor stuk grondig aangepakt. Daar waar de voorvleugel er op de studiofoto's al bijzonder uitzag, zo zag hij er in het echt nog opvallender uit. In de foto's vanuit de pitbox in Silverstone, waar de W15 later de baan opgaat, was er een nog opvallendere voorvleugel te zien.

Check hieronder de verschillen.

Grijs gebied

Volgens de reglementen moeten alle elementen namelijk vast zitten aan de neus. Op het eerste oog lijkt het bovenste, vierde element (hieronder rood omlijnd), echter niet vast te zitten aan de auto. Hoe kan dat?

Boven het derde element loopt een draadje waarmee het onderdeel 'vast zit' aan de wagen. Een loophole, grijs gebied, illegaal, of gewoon slim? In ieder geval een innovatie waarmee Mercedes opzien baart en die de concurrentie in de gaten zal houden. Kopiëren, of misschien een lobby starten om de constructie te verbieden? De tijd zal het uitwijzen.

Als dit legaal blijkt te zijn, dan kan het zorgen voor veranderingen op de andere F1-auto's. Heeft Mercedes een slimme vondst gedaan? Check de detailfoto hieronder.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden