Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes maakt einde aan hardnekkig gerucht over nieuwe Formule 1-bolide

Mercedes ontkracht de geruchten dat de W13-bolide de crashtests van de FIA niet heeft doorstaan. Een woordvoerder van de renstal bevestigt aan RacingNews365 dat de auto al enige tijd geleden geslaagd is voor de veiligheidstests.

De afgelopen dagen kwamen er meerdere verhalen naar buiten over de crashtests van Mercedes. De W13-bolide, waar het Formule 1-seizoen van 2022 mee wordt verreden, zou niet door de verplichte FIA-tests zijn gekomen. Onzin, dat bevestigt een woordvoerder van de Duitse renstal aan RacingNews365 . "Voor de duidelijkheid, de W13 completeerde het FIA-homologatieproces op 13 januari 2022. De procedures hiervoor zijn vastgelegd in artikel 13 van de technische reglementen voor 2022." In dit artikel staan de veiligheidseisen waaraan een Formule 1-bolide moet voldoen. Elk team moet slagen voor de crashtest van de FIA, voordat de bolide het circuit op mag.

Ook geruchten over Red Bull-bolide

Een aantal bronnen binnen de Italiaanse media wisten te melden dat naast de bolide van Mercedes ook de Red Bull-bolide niet was geslaagd voor de crashtests. Nu de geruchten over de W13 ontkracht zijn, is het nog maar de vraag wat er waar is van de geruchten over de RB18.

1488129618402021379

Coming soon. W13 completed full FIA homologation on 13 January pic.twitter.com/f6SditO95o — Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) January 31, 2022

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje