Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

"Mercedes maakt zich absoluut niet druk om de motorproblemen"

Racing Point was pijlsnel tijdens de testweken, maar zag om zich heen wel enkele Mercedes-motoren falen, al deerde dat het team absoluut niet.

Bottas Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Tenminste, dat vertelt Andrew Green, technisch directeur van het Racing Point-team, voor de microfoon van onder meer RacingNews365. Tijdens de testweken ondervonden zowel het Williams- als het Mercedes-team zelf hinder van enkele falende Mercedes-motoren. Racing Point, dat ook gebruik maakt van de krachtbronnen van Duits-Britse makelij, maakt zich echter geen zorgen.

"Ze weten welke problemen er tijdens de testweken zijn opgetreden en zullen naar aanleiding daarvan zeker weten maatregelen hebben genomen. Mercedes heeft ons verteld dat ze zich absoluut niet druk maken over de motorproblemen, dus daarom maken wij ons ook niet druk", zo vertelt de Brit.

"Ik denk dat we in Melbourne probleemloos aan de start zullen staan. De testdagen zijn er juist voor bedoeld om tegen zulke problemen aan te lopen. Dit waren slechts wat kinderziektes, die volgens mij al bekend waren, niks kwam voor Mercedes onverwacht. Het zijn bekende problemen waar ze oplossingen voor paraat hebben", aldus de conclusie van Green.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'