© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Mercedes: "Misschien moeten we Ocon laten gaan"

07 sep. 2018 09:10 Jan van der Burgt 3 reacties
Om zijn kansen op een F1-zitje in 2019 te vergroten, zou Mercedes overwegen om Esteban Ocon als Mercedes-junior te laten gaan. Dat stelt teambaas Toto Wolff.

Esteban Ocon bevindt zich in een lastig parket. Hij staat als megatalent op het punt zijn stoeltje in de Formule 1 te verliezen, omdat Lance Stroll naar verwachting in zal stappen bij Force India. Wat in het verleden daarbij in zijn voordeel sprak, werkt hem nu juist tegen. Hij is een Mercedes-junior en niet elk team zit te wachten op een coureur met een dergelijk stempel.

Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft desgevraagd aan dat hij wil overwegen om Ocon te laten gaan als dat zijn kansen op een zitje in de koningsklasse vergroot:

"We hebben Esteban Ocon op enig moment overgenomen van Gravity, omdat we dachten dat hij onze steun goed kon gebruiken. Als onze steun hem nu juist in de weg staat, moeten we overwegen om hem los te laten."

Ocon leek op enig moment zo goed als zeker van een plekje bij Renault voor 2019, tot het moment dat duidelijk werd dat Daniel Ricciardo voor het Franse team gehad getekend. Wolff neemt Renault echter niets kwalijk: "Natuurlijk nemen ze iemand van het kaliber Ricciardo aan als ze de kans krijgen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen