Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes neemt enorm risico met radicaal nieuwe F1-bolide: "Kan helemaal fout gaan"

Mercedes en de W14: het was geen gelukkig huwelijk in 2023. Het team uit Brackley gaat het daarom helemaal over een andere boeg gooien. Teambaas Toto Wolff stipt de veranderingen én risico's voor 2024 aan.

Russell Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het afgelopen seizoen was een hard gelag voor Mercedes. Lewis Hamilton en George Russell waren niet in staat om Red Bull en Max Verstappen uit te dagen en boekten zelfs geen enkele overwinning. De W14 was een hoofdpijndossier en het team begon zich hardop af te vragen of het concept wel de juiste was.

Teambaas Toto Wolff onthult tegenover onder meer RacingNews365 dat Mercedes het volgend jaar met een radicaal nieuwe bolide gaat proberen. De Oostenrijker ziet dat het ook risico's met zich meebrengt. "We gaan het concept veranderen", vertelt Wolff.

"We stappen volledig af van hoe we nu het chassis, de gewichtsverdeling en de luchtstromen hebben ingericht. Eigenlijk hebben we letterlijk elk onderdeel vervangen, want ik denk dat we alleen dan kans maken. Het kan echter ook helemaal fout gaan."

"Ik ben nog nooit optimistisch geweest"

De 51-jarige Wolff vindt dat Mercedes het risico wel moet nemen. "Het kan zo zijn dat de verbeteringen niet zo uitpakken als we hadden gedacht, maar misschien zetten we wel een grote stap en doen we vooraan mee. Alles is mogelijk. Als je het me nu vraagt, is er altijd scepticisme. Dat is onze mentaliteit en het zorgt er ook voor dat we stappen zetten en nooit opgeven."

"Ik ben nog nooit optimistisch geweest", vervolgt Wolff zijn verhaal over zijn gevoel. "Dat klinkt vrij slecht, maar het beschermt me ook tegen hoge verwachtingen en daardoor push ik harder. Ik denk namelijk dat niets goed genoeg is. Ik zit hier ook met gemengde gevoelens. We zijn tweede geworden in het constructeurskampioenschap en hebben die plaats gewonnen, maar de strijd om de eerste plaats hebben we verloren."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust