Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes niet blij na 'structurele problemen' op vrijdag

Het komt niet vaak voor dat de beide Mercedessen er niet aan te pas komen tijdens de vrije trainingen. In Sepang konden Hamilton en Bottas niet meekomen met Ferrari en Red Bull.

Dat het geen theater was werd duidelijk toen de beide coureurs duidelijk zichtbaar worstelden met hun bolide. Hamilton en Bottas konden hun weg na een uitstapje in de grindbak weer vervolgen. Vanmiddag vonden we de coureurs terug op de zesde en zevende positie op ruim 1,2 seconden van Vettel. Teambaas Toto Wolff liet aan Sky Sports weten dat er sprake was van een structureel probleem op de vrijdag. Zowel op een natte, als op een droge baan ging het niet goed met het team. " Het was niet best. In de regen hadden we problemen en vanmiddag op een droge baan ging het niet goed. We moeten nu uitzoeken waardoor onze problemen met de banden ontstaan. De balans is slecht en we glijden alle kanten op." " Dit lijkt een fundamenteel probleem. Onze voor- en achterbanden raken oververhit."

Voor aanvang van het weekend gold Mercedes als favoriet in Maleisië. Op de semi-snelle circuits was de Duitse renstal dit seizoen een klasse apart. Toto Wolff begrijpt er dan ook niets van. " Je kan Sepang vergelijken met Singapore en daar presteerden we zeer goed. Onze kracht zijn de hogesnelheidsbochten, maar hier lukte het vandaag niet." Wie wint de GP van Maleisië? Voorspel en win een super gave Max Verstappen cap van Red Bull.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi