Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'Nooit onderhandeld met Max Verstappen'

Mercedes heeft er nooit een geheim van gemaakt wel gecharmeerd te zijn van Max Verstappen. Door de recente contractverlenging van Verstappen bij Red Bull moet Mercedes nog even wachten op een eventuele overstap van de tweevoudige Grand Prix winnaar.

Dat teambaas Toto Wolff en Jos Verstappen regelmatig samen een bakkie doen, zorgde de afgelopen tijd voor de nodige ophef. Vooral gezien de vele uitvalbeurten van Max Verstappen leek een tussentijdse transfer in de lucht te hangen. Afgelopen vrijdag zette Red Bull in Austin een flinke streep door de eventuele toekomstplannen van zowel Mercedes als Ferrari. De Oostenrijkse renstal heeft namelijk Verstappen tot en met 2020 vastgelegd. Teambaas Wolff laat in gesprek met Speedweek weten dat hij de beslissing van Red Bull volledig begrijpt.

"Ik begrijp de keuze van Red Bull helemaal. Sterker nog, als ik voor Red Bull had gewerkt, had ik precies hetzelfde gedaan en Verstappen langer vastgelegd. Ik heb het volste vertrouwen in zijn vaardigheden en voor een team is het goed als er sprake is van stabiliteit. Het is een logische zet van Red Bull." Op de vraag of Wolff ervan baalt dat Verstappen pas eind 2020 op de markt komt, antwoordt hij. "Nee, ik vind het niet jammer dat Max van de markt is, in elk team zitten tenslotte sterke coureurs. Ik wil alleen nogmaals bevestigen dat er nooit gesprekken zijn geweest tussen Verstappen en Mercedes."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden