Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Mercedes onthult het hoe en waarom van hammertime!

Het is een begrip geworden dat elke rechtgeaarde Formule 1-fan kent: hammertime! Het is onlosmakelijk verbonden aan Mercedes en Lewis Hamilton.

Hamlton Monaco 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Als Mercedes-engineer Peter Bonnington ‘Lewis, it’s hammertime’ over de boordradio laat klinken, dan weet je wel hoe laat het is. Dan gaan alle remmen los bij zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

De term ‘hammertime’ heeft vooral een praktische achtergrond, verklapt ‘Bono’ in een video-interview van Mercedes. "Het stamt uit een tijd dat radiocontact nog erg aan beperkingen onderhevig was", aldus de engineer. "In de regels was destijds vastgelegd dat je allen motiverende woorden mocht bezigen. Maar ja, dat moet je wel een beetje duiden natuurlijk. Simpelweg push roepen heeft geen zin. Want hoe hard dan?"

En zo bedachten ze bij Mercedes een soort codetaal, waarbij elk woord een bijzondere betekenis had. "Hammertime staat dus voor een volgas ronde." Bekijk hieronder het video-interview.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje