© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes ontkent: 'Toto Wolff stond achter beslissing'

02 aug. 2017 08:00 Wanda Bisschop 0 reacties
De Grand Prix van Hongarije zorgde nogal voor de nodige ophef. Bij meerdere teams werd er na afloop flink nagepraat over het verloop van de race. Ook het team van Mercedes stond op de Hungaroring voor hete vuren.

Mercedes beleefde een ontzettende spannende laatste ronde in Hongarije

Met nog 'slechts' 9 races te gaan, ligt het kampioenschap nog vol open. Toch kan de race in Hongarije vooral voor drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gevolgen hebben. De Brit maakte in Hongarije een afspraak met zijn team om van positie te wisselen met zijn teamgenoot om zodoende een poging te wagen voor de zege.

Dit mislukte echter waarna Hamilton in de laatste bocht van het gas af ging om Bottas zijn plek terug te geven. Hierdoor bedraagt zijn achterstand op Vettel geen 11 punten maar 14 punten.

Teambaas Wolff liet al weten dat hij zich voor het hoofd slaat als uiteindelijk de wereldtitel op drie punten wordt misgelopen. Toch benadrukte hij dat Mercedes op een sportieve manier de titel wil winnen.

Ondanks de opmerkingen van Wolff is echter op televisiebeelden duidelijk te zien dat de teambaas op dat moment helemaal niet zo blij was met de actie van Hamilton. Wolff sloeg namelijk met een vuist keihard op tafel en schreeuwde iets tegen teamadviseur Niki Lauda.

Een woordvoerder van Mercedes ontkent echter dat Wolff niet achter de beslissing stond.

"Het was gewoon de spanning die vrij kwam toen ze over de finish kwamen. Iedereen was erg blij met de positiewissel."

Volgens de woordvoerder ontstond er enige verwarring over wat er precies op de baan gebeurde aangezien de positiewissel niet direct in beeld was.

"We moesten op de tijden monitor kijken om te zien wie waar finishte. Direct na de finish schreeuwde Toto het uit maar dat was omdat het een ontzettend spannende situatie was. Hij was absoluut niet woedend dat Hamilton zijn plek teruggaf aan Bottas."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen