Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Mercedes ontvangt ongevraagd Verstappen-advies na vertrek Hamilton

De geruchtenmolen komt op gang nu het Silly Season voor 2025 al volledig op gang is gekomen na de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari. En daarbij is zelfs de positie van Max Verstappen niet zeker, zo vindt Christian Danner, Formule 1-coureur in de jaren 80.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De zitjes bij Ferrari voor 2025 zijn al verdeeld met Charles Leclerc en Lewis Hamilton achter het stuur en bij McLaren liggen Lando Norris en Oscar Piastri vast. Bij Red Bull is Max Verstappen verzekerd van een plekje tot en met 2028 en Mercedes heeft George Russell onder contract tot en met 2025. Al heeft Hamilton laten zien dat contracten in de Formule 1 zeker niet heilig zijn. Het tweede Mercedes-zitje is op dit moment een hot topic binnen de Formule 1 en volgens oud Formule 1-coureur Christian Danner moet daarbij geen enkele naam geschuwd worden.

De Duitser reed van 1985 tot en met 1989 in de Formule 1 en reed onder meer voor Arrows, Zakspeed en Rial. "Elke naam moet worden besproken!", zo is hij stellig tegen BILD. "Het moet er alleen om gaan of een coureur een versterking is of niet. Er mogen geen juridische of financiële obstakels zijn. Leeftijd is ook volledig irrelevant, net als de contracten. Elke coureur die op het niveau van de Silver Arrows zit, moet een thema zijn. Daarom moet Mercedes ook aan Max Verstappen denken!", zo betoogt Danner.

"Max zou natuurlijk de best mogelijke oplossing zijn, maar de McLaren-coureurs Oscar Piastri en Lando Norris zouden ook allebei topopvolgers van Lewis zijn. Beide hebben alles wat nodig is om meerdere wereldtitels te winnen, als ze de juiste auto hebben. Mercedes moet na twee crisisjaren bewijzen dat ze dat nog steeds kunnen", zo vervolgt de Duitser.

'Toto zal niet succesvol zijn'

Maar Red Bull-adviseur Helmut Marko liet afgelopen weekend al aan Sport.de weten dat Mercedes-teambaas Toto Wolff niet bij Verstappen aan hoeft te kloppen. "Toto gaat het proberen, maar hij zal niet succesvol zijn. Max heeft een goed geheugen en is de beschuldigingen van Mercedes niet vergeten. De crash op Silverstone in 2021 en de seizoensfinale in Abu Dhabi zijn daar voorbeelden van."

Wolff reageerde daar niet veel later op. "We zullen er altijd op inzetten het best denkbare rijdersduo in onze auto's te hebben. Daarvoor zullen we de diverse gesprekken ook niet schuwen. We hebben nu gezien hoe snel iets kan veranderen. Maar dat gezegd hebbende zullen wij bestaande contracten respecteren", zo zei de Mercedes-teambaas tegen het Duitse RTL. De deur naar Verstappen, die dus een contract tot en met 2028 heeft bij Red Bull, blijft nog wel open staan.

"Coureurs willen nu eenmaal in de snelste auto's plaatsnemen. In dat opzicht is het is het dus aan ons om aan te tonen dat we de snelste auto kunnen bouwen, op de korte termijn, maar ook op de lange termijn en met het oog op de nieuwe reglementen. Wellicht dat daar kansen uit voort kunnen komen. De bal ligt bij ons", aldus Wolff.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'