© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes: 'Onze dominantie is niet goed voor de Formule 1'

18 jan. 2018 19:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Mercedes is de laatste vier jaar heer en meester in de Formule 1. Een ontwikkeling die voor de sport bepaald niet gunstig is.

Mercedes wil tot laatste GP vechten voor de titel

Mercedes won de afgelopen vier jaar zowel de constructeurstitel als de titel bij de coureurs. Sterker nog, pas in 2017 diende zich voor het eerst in jaren een concurrent van een rivaliserende team aan.

Voor die tijd vochten de Mercedes-coureurs het onderling uit maar in 2017 leidde Vettel lange tijd het kampioenschap maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in  Lewis Hamilton.

Ondanks hun eigen succes is Mercedes zich ervan bewust dat dit de Formule 1 niet ten goede komt.

Mercedes topman, Dieter Zetsche, geeft in gesprek met Autocar zijn visie hierop.

"Persoonlijk vind ik het een stuk uitdagender om tot de laatste race te vechten voor de titel en om dan bijvoorbeeld met slechts één punt verschil te winnen. Natuurlijk willen we succesvol zijn maar we willen ook dat de Formule 1 succesvol is. Daarbij helpt onze dominantie niet. We hebben sterke tegenstanders nodig."

"Daarvoor zijn reglementswijzigingen nodig zodat de concurrentie de kans krijgt om een goede auto te bouwen. Hiermee is men al begonnen met de wijzigingen in 2017."

Ook wordt Zetsche nog gevraagd naar het eventuele vertrek van Ferrari uit de Formule 1. Hier laat hij zich diplomatiek niet over uit maar wel laat hij weten de Italiaanse renstal te steunen.

"Mercedes en Ferrari zijn een beetje als de goede en de kwade agent. Op het circuit doen we alles om elkaar te verslaan maar daarbuiten delen we dezelfde mening over wat het beste is voor de Formule 1."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen