© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mercedes over complottheorie: "Beneden ons niveau"

14 nov. 2018 08:00 Jan van der Burgt 9 reacties
Het was Red Bull-adviseur Helmut Marko die na de clash tussen Max Verstappen en Esteban Ocon suggereerde dat er opzet van Mercedes in het spel wal. Vrijwel iedereen die met Mercedes te maken heeft doet die aantijgingen af als 'quatsch'.

Helmut Marko had de link al snel gelegd: Esteban Ocon reed als Mercedes-protegé Max Verstappen van de baan, zodat Mercedes' superster Lewis Hamilton de race kon winnen. Hoewel door weinigen serieus genomen, maakte men toch een rondje langs de Mercedes-velden.

"Deze opmerkingen zijn zo onzinnig dat ik daar niet eens op in wil gaan. Blijkbaar denkt Marko dat de wereld zo in elkaar steekt, maar ik wil me niet verlagen tot dat denkniveau. Ik heb bovendien wel wat beters te doen. Ik heb een vijfde constructeurstitel te vieren", zo liet Mercedes-teambaas Toto Wolff optekenen.

"Onzin", zo oordeelde ook de man in kwestie, Esteban Ocon, zelf. "Ik vecht te allen tijde voor mijn eigen kansen. Mercedes speelt daarin geen enkele rol", aldus de Fransman, wiens teambaas woorden van gelijk strekking klaar had voor de internationale media.

"Zulke ideeën komen niet eens in ons op. Het was bovendien puur vanwege het feit dat we onze pitstop hadden verprutst dat we in die situatie kwamen. Als de pitstop gewoon twee seconden had geduurd in plaats van vijf, hadden we nooit bij Verstappen in de buurt gezeten", aldus Otmar Szafnauer.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen