Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes overweegt overstap naar Red Bull-autoconcept: "Kijk maar naar de stopwatch"

Hoe ziet de Mercedes W13 van 2023 eruit? Het duurt nog even voordat we dat weten, maar Toto Wolff laat doorschemeren dat de kans aanwezig is dat deze er heel anders uit zal zijn dan het concept van dit jaar. Daarbij kijkt het team met een schuin oog naar Red Bull.

Verstappen Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Na de GP van Canada was de stemming in het Mercedes-kamp relatief goed. Lewis Hamilton en George Russell finishten als derde en vierde, terwijl ze in het proces het tempo van de toppers redelijkerwijs konden volgen (maar nog niet evenaren).

"Voordat de safety car op de baan kwam waren we sneller dan Max en Carlos, maar dan pikken we er een paar ronden uit. We zijn nog niet terug hoor, we moeten blijven werken", benadrukt teambaas Toto Wolff in gesprek met Sky Sports.

Hoe gaat Mercedes dat doen, is de volgende vraag. Gaat het met dit concept door, of gaat het in 2023 iets anders doen.

"Ten eerste gaan we deze winter onze business uitbreiden en wat machines kopen om op alle circuits nieuw asfalt te leggen. Dat zou een goede investering zijn", grapt Wolff, waarmee hij doelt op het feit dat de Mercedes-bolide in Spanje als een speer ging op een gladgestreken asfaltlaag.

"Maar nee. Vooruitblikkend op de toekomst moeten we de auto binnen een ander 'window' gaan ontwikkelen. We lagen namelijk heel laag op de grond en dat werkt duidelijk niet. We hebben al een richting die we op willen qua ontwikkelen."

De Oostenrijker moet toegeven dat Mercedes een beetje de plank heeft misgeslagen in 2022. "Op vele verschillende vlakken hebben we het niet goed gedaan, maar het is ons probleem en dat moeten we op gaan lossen."

Gaat Mercedes Red Bull kopiëren?

Gevraagd of Mercedes bij de ontwikkeling om zich heen gaat kijken naar de concurrentie, wijst Toto naar Red Bull. Dan moeten eerst wel de 2022-problemen opgelost, of in ieder geval begrepen zijn.

"Voordat je begint aan de ontwikkeling voor het volgende seizoen, moet je begrijpen wat het probleem is. Wat interessant is om hier in Canada te zien, is dat als je de rijhoogtes van de auto's vergelijkt, dat Red Bull enorm afwijkt van de rest en weer een 'rake' heeft in haar auto."

"Wij zitten daarentegen helemaal aan de andere kant van het spectrum, met een auto die zo laag mogelijk op de grond staat. Kijkend naar de stopwatch, weten we welke kant de kant is om op te gaan", aldus de Mercedes-man.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt