Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes positief gestemd voor kwalificatie: “Alleen zij zijn een klap sneller”

Mercedes lijkt voorlopig in Imola tekort te komen ten opzichte van de andere topteams. Toch is teambaas Toto Wolff optimistisch en voorziet hij een spannende strijd in de kwalificatie.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Puur gebaseerd op scorebordjournalistiek zou je zeggen dat Mercedes geen beste derde vrije training achter de rug heeft. George Russell kwam niet verder dan P5 en Lewis Hamilton eindigde zelfs op de zeventiende plaats. Toch is teambaas Toto Wolff positief over de kansen van zijn team in de kwalificatie van later op de dag.

"Oh ja, ik ben nog steeds positief," vertelt Wolff bij Sky Sports. "Ik denk dat er voor ons niet heel veel veranderd in de pikorde, al lijken we er wel dichter bij te zitten dan voorheen. Onze veranderingen aan de set-up en de ontwikkeling zijn duidelijk en zitten goed. Dat is bemoedigend."

Toch voorziet Wolff één groot gevaar in Imola: McLaren. Volgens de Oostenrijker is het team uit Woking momenteel de snelste: "McLaren is hier echt enorm snel. Ik denk dat zij zowel over één ronde als in de lange runs een klap sneller zijn. Maar daar achter zit het vrij dicht op elkaar. Het zal daar gaan tussen ons, de Ferrari's en de Red Bulls, waar wij dichterbij zitten dan voorheen."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap