Mercedes presenteert nieuwe F1-bolide Hamilton en Bottas

13 feb. 11:01 René Oudman 1 reacties
Reikhalzend werd uitgekeken naar de presentatie van de nieuwe Mercedes Formule 1-bolide. Zou het ontwerpteam van het Duitse merk het voor dit jaar daadwerkelijk compleet over een andere boeg gooien? Het antwoord werd op woensdagochtend gegeven.

Kort na de klok van tienen, lokale tijd, werden beelden van de Mercedes W10 via sociale kanalen de wereld in gestuurd. Zoals gebruikelijk is de wagen van de regerend vijfvoudig wereldkampioenen zilvergrijs.

In de afgelopen dagen maakte het social media-team van Mercedes overuren. Verschillende plaatjes moesten de Formule 1-media op een verkeerd spoor brengen: zou Mercedes daadwerkelijk voor een haast psychedelische, groene livery gaan? Het bleek uiteindelijk, zoals stiekem verwacht, een stuntje.

Ondanks dat de wagen wederom door het leven zal gaan als een Silberpfeil, is de kleurstelling echter toch enigszins gewijzigd. Waar meer groen werd verwacht, is de secundaire kleur dit jaar juist zwart. De achterkant van de wagen is veel donkerder dan haar voorgangers. De groene accenten, die verwijzen naar hoofdsponsor Petronas, zijn enkel middels een vloeiende lijn die van de neus naar de achterwielophanging loopt zichtbaar.

Voor het derde achtereenvolgende seizoen vormen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas het rijderspaar van Mercedes. Waar de 34-jarige Brit op jacht gaat naar zijn zesde wereldtitel in de Formule 1, daar hoopt zijn vijf jaar jongere Finse collega vooral op verbetering. Bottas won in 2018 precies nul Grands Prix, al moet daarbij gezegd worden dat hij in de beginfase van het jaar veel pech had en naar mate het seizoen vorderde in dienst van Hamilton moest rijden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen