© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

'Mercedes profiteert het meest van nieuwe regelgeving'

05 nov. 2017 18:45 Wanda Bisschop 1 reacties
Het huidige Formule 1 seizoen werd aangekondigd als het jaar waarin de spanning in de koningsklasse van de autosport zou terugkeren. Nu met nog twee races te gaan, is de situatie als vanouds.

Dominantie Mercedes lastig te doorbreken door andere F1 teams

Mercedes is dit Formule 1 seizoen opnieuw oppermachtig. Bij de constructeurs hadden ze alleen in de eerste seizoenshelft nog enige tegenstand van Ferrari maar na de zomerstop vergroten de zilverpijlen hun voorsprong gestaag. Ook Hamilton reed vrijwel onbedreigd op zijn vierde wereldtitel af nadat Sebastian Vettel de nodige kostbare punten liet liggen na de zomerstop.

Mercedes won tot nu toe elf van de achttien races en heeft met Valtteri Bottas nog kans om ook de tweede plek in het WK binnen te halen. Zijn achterstand op Vettel bedraagt slechts vijftien punten.

Ondanks de vele regelwijzigingen is Mercedes ook dit seizoen gewoon weer heer en meester. Volgens Liberty Media topman Ross Brawn is dit ook wel logisch.

In gesprek met Sky Sports F1 licht Brawn dit verder toe.

"Mercedes was de afgelopen jaren enorm dominant waarbij ze een behoorlijke voorsprong op de andere teams hebben opgebouwd. Als je zo ver vooraan ligt, dan heb je genoeg tijd om je een jaar lang op de regelwijzigingen te richten."

Volgens Brawn heeft Mercedes haar huidige succes te danken aan vorig jaar. In 2016 wonnen Rosberg en Hamilton bijna alle races waardoor het team al vroegtijdig met de huidige auto kon beginnen. Hij voegt hier tenslotte nog aan toe.

"Met zo'n voorsprong heb je meer dan genoeg tijd om een nieuwe auto te bouwen. Daarom zeg ik ook altijd dat regelwijzigingen het beste uitpakken voor de beste teams. Zij hebben al een voorsprong opgebouwd en hebben dus de tijd om eerder te beginnen aan het nieuwe seizoen terwijl de kleinere teams nog steeds een inhaalslag moeten maken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen