Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'Provoceer Ferrari niet'

Mercedes-baas Toto Wolff denkt dat Ferrari echt uit de Formule 1 kan stappen en noemt het 'provoceren' van het team gevaarlijk. Volgens Wolff is Ferrari-president Sergio Marchionne nu serieus, nadat hij al meerdere keren dreigde om met Ferrari de F1 te verlaten.

Voorzitter van de Fiat-Chrysler groep Sergio Marchionne heeft meerdere keren laten blijken dat indien de regels van 2021 niet voldoen aan de verwachtingen van Ferrari, het team de Formule 1 de rug toe keert. Meerdere mensen hebben Marchionne beschudigd van bangmakerij, een tactiek die Ferrari in het verleden vaker heeft gebruikt om de regels zo in een voor hun goede richting te duwen. Toto Wolff denkt dat de dreiging deze keer serieus is. Er wordt nauw samengewerkt tussen Mercedes en Ferrari om tot een goed reglement voor de toekomst te komen. Wolff weet zodoende met welke instelling Marchionne handelt.

" Provoceer Marchionne niet. Ik denk dat de Formule 1 Ferrari meer nodig heeft dan andersom. Wat dat betreft valt er niet te spotten met de Italiaan. Als er voor hem en zijn merk geen waarde meer in de sport zit, dan stopt hij er gewoon mee. En dat doet hij zonder spijt" , zegt Wolff. De uitspraken van Wolff volgen op de woorden van FIA-president Jean Todt . De Fransman zei dat een vertrek van Ferrari 'een keuze van het team' is en dat Ferrari in de toekomst haar veto over de F1-reglementen kan verliezen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'