Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: "Red Bull-Honda kan krachtige combinatie worden in 2019"

Het zijn spannende weken voor de Formule 1-teams. Allen leggen ze de laatste hand aan de bolides voor 2019, die er dankzij de nieuwe regels weer anders uit gaan zien. Titelverdediger Mercedes houdt daarbij ook serieus rekening met Red Bull-Honda.

Doordat de voorvleugels in 2019 op de schop gaan, samen met diverse andere aerodynamische wijzigingen, kunnen de krachtverhoudingen in de Formule 1 veranderen. Mercedes domineerde de laatste vijf seizoenen, door alle te verdelen wereldtitels binnen te slepen.

Teambaas Toto Wolff verwacht mogelijke verschuivingen en verwacht veel van de combinatie Red Bull-Honda: "We zien nu geen duidelijk patroon meer. Het is niet dat er nog een team is dat wint op een specifiek type circuit. Dat is er veranderd en bovendien ziet de Honda-motor er erg krachtig uit." Red Bull zag het gebrek aan motorvermogen in de laatste jaren als enige tekortkoming in de strijd om de wereldtitel. Wolff verwacht dat er in 2019 grotere verschillen ontstaan door de aerodynamische reglementswijzigingen. "De grootste impact gaan deze regels hebben. Dat kan de pikorde echt veranderen. Misschien vindt er een team een gat in de reglementen of interpreteren ze de regels beter. Er komen teams naar voren die nu niet eens op onze radar staan", voorspelt de Oostenrijker.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'