© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mercedes: "Red Bull-Honda kan krachtige combinatie worden in 2019"

14 jan. 11:29 Ruud Dimmers 1 reacties
Het zijn spannende weken voor de Formule 1-teams. Allen leggen ze de laatste hand aan de bolides voor 2019, die er dankzij de nieuwe regels weer anders uit gaan zien. Titelverdediger Mercedes houdt daarbij ook serieus rekening met Red Bull-Honda.

Doordat de voorvleugels in 2019 op de schop gaan, samen met diverse andere aerodynamische wijzigingen, kunnen de krachtverhoudingen in de Formule 1 veranderen. Mercedes domineerde de laatste vijf seizoenen, door alle te verdelen wereldtitels binnen te slepen.

Teambaas Toto Wolff verwacht mogelijke verschuivingen en verwacht veel van de combinatie Red Bull-Honda: "We zien nu geen duidelijk patroon meer. Het is niet dat er nog een team is dat wint op een specifiek type circuit. Dat is er veranderd en bovendien ziet de Honda-motor er erg krachtig uit."

Red Bull zag het gebrek aan motorvermogen in de laatste jaren als enige tekortkoming in de strijd om de wereldtitel. Wolff verwacht dat er in 2019 grotere verschillen ontstaan door de aerodynamische reglementswijzigingen.

"De grootste impact gaan deze regels hebben. Dat kan de pikorde echt veranderen. Misschien vindt er een team een gat in de reglementen of interpreteren ze de regels beter. Er komen teams naar voren die nu niet eens op onze radar staan", voorspelt de Oostenrijker.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen