Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

'Mercedes reed met 50pk minder tijdens Formule 1 wintertest'

Waarom hebben we het achterste van de tong nog niet gezien van Mercedes? Is dat omdat ze te allen tijde met volle tanks reden, zoals Helmut Marko suggereerde, of is het misschien omdat met de motor had teruggeschroefd?

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Nadat Mercedes van vrijdag tot en met zondag had getest op het Bahrain International Circuit, te midden van alle andere teams, had het kampioensteam gisteren (dinsdag) de baan voor zich alleen. Men zette een filmdag in, een extra testmogelijkheid die ze goed konden gebruiken.

Overigens stond die filmdag al lang op de planning en was dat dus geen directe reactie op de tegenvallend verlopen wintertest op hetzelfde circuit. Nu die wintertest achter de rug was, kon het team die extra honderd kilometer efficiënter inzetten om zo te proberen iets van de achterstand goed te maken.

Want die achterstand op bijvoorbeeld Red Bull was er, op de tijdenlijsten althans wel. Helmut Marko rekende zich nog niet rijk en vermoedde dat Mercedes steeds met volle tanks reed, maar mogelijk steekt er nog iets anders achter. Mercedes zou volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com namelijk met 50pk minder hebben gereden.

De reden daarvoor was volgens de publicatie tweeledig en publiek geheim bij de concurrenten: "Men wilde nog geen open kaart spelen en men wilde na de versnellingsbakproblemen op de eerste testdag geen risico's nemen", zo zouden de rivaliserende teams hebben aangegeven.

Op die filmdag zou men overigens één van de belangrijkste pijnpunten van de nieuwe Mercedes, namelijk de omgang met de banden, niet aan hebben kunnen stippen. Tijdens de wintertest zou er sprake zijn geweest van correlatieproblemen tussen dat wat in simulaties werd gemeten en dat wat uiteindelijk op het circuit tot uiting kwam. Daar heeft men tijdens de filmdag niet op in kunnen zoomen, want dan worden er verplicht demobanden van Pirelli onder de bolides geschroefd.

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP