© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes reed niet op vol vermogen in Italië

04 sep. 2017 14:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Wat wij voorspelden kwam in Italië uit: Een zeer eenvoudige overwinning van Mercedes. De krachtbron is nog altijd een klasse apart en de FIA kan bij hoog en laag roepen dat dit niet het geval is: De resultaten op de baan spreken voor zich.

Toto Wolff strooit extra zout in de wonden bij Ferrari

Ferrari probeerde net als in voorgaande jaren mee te strijden om de zege, maar het team speelde geen rol van betekenis. Het was Mercedes wat de klok sloeg door de superieure krachtbron. Tijdens de kwalificatie lieten ook de klantenteams met Mercedes-motor zich gelden en ook tijdens de race waren zijn uitzonderlijk sterk.

Uiteindelijk reed Lewis Hamilton op zijn sloffen naar de zege voor teamgenoot Valtteri Bottas. Sebastian Vettel moest meer dan 35 seconden toegeven en dan deed Mercedes het nog rustig aan volgens teambaas Toto Wolff.

"We zochten een goede balans tussen onze sterke motor en het sparen van de onderdelen. De rijders pushten in het begin flink en Lewis had nog een momentje. Daarna besloten we om het vermogen terug te schroeven tijdens de race om zo de motor te sparen."

Het verschil met concurrent Ferrari was gigantisch en Toto Wolff spreekt over een complete offday van het Italiaanse merk.

"Ferrari kende een slecht weekend. Wij waren zeer solide, maar zij presteerde beneden hun niveau. Red Bull had nog bij de derde plaats te pakken. Er klopte gewoon iets niet bij Ferrari dit weekend. Ik kan me de frustraties dan ook goed voorstellen."

Lewis Hamilton nam voor het eerst dit seizoen de leiding in het WK over van Sebastian Vettel. Zijn voorsprong bedraagt drie punten met nog zeven races te gaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen