Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes schrikt van verschil in vermogen tussen eigen en Ferrari-motor

In 2019 was er veel te doen om de motoren in de Formule 1, iets dat niet in het minst te danken was aan de progressie die Ferrari boekte. Mercedes zag zijn voorsprong afgelopen seizoen slinken en moest Ferrari zelfs voor zich dulden. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft uit de doeken gedaan dat de Ferrari-motor op een zeker moment liefst 50 pk krachtiger was.

Leclerc Hamilton Italie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In het hybride tijdperk van de Formule 1 heeft Mercedes bewezen veruit de beste motor te kunnen produceren, mede dankzij het machtige vermogen van de krachtbron heeft het zes wereldtitels op rij kunnen winnen. Gedurende het seizoen van 2019 werd echter duidelijk dat Mercedes niet langer de te kloppen motor had, met de stappen die Ferrari had gemaakt had de Italiaanse renstal ineens de meeste snelheid.

Speculatie over het verschil in de hoeveelheid pk's tussen de motoren in de Formule 1 levert weinig antwoorden op, daarom besloot Motorsport Total Mercedes-teambaas Toto Wolff er persoonlijk naar te vragen. Als we de Oostenrijker moeten geloven, dan heeft Mercedes afgelopen seizoen met een flinke achterstand te kampen gehad. "Het verschil is niet altijd precies hetzelfde, maar wij hebben een verschil van wel vijftig pk gezien. En het neigt ernaar dat dit verschil groter wordt", vreest Wolff.

De achterstand op Ferrari zorgt bij het Mercedes-team niet voor nachtmerries, zo geeft Wolff toe. "Ik denk dat we de achterstand wel goed kunnen maken als we in staat zijn om alle nodige maatregelen te treffen. In dat geval moet er volgend jaar weer een balans zijn als het aankomt op de onderlinge strijd bij de motoren."

Hoe dan ook denkt Wolff dat Mercedes ook in 2020 om de titel kan strijden. "Het doel is om een zevende titel te behalen met Lewis Hamilton, maar het is even belangrijk om te blijven verbeteren als team. Ik heb evenveel motivatie voor beide doelen", besluit Wolff.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull