Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes slaat terug en trekt twee Ferrari-kopstukken aan

Mercedes heeft Simone Resta en Enrico Sampo overgenomen van Ferrari, heeft RacingNews365 vernomen. De Zilverpijlen delen zo een klein tikje uit aan het toekomstige team van Lewis Hamilton.

Mercedes Ferrari Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nu Lewis Hamilton in 2025 de deur achter zich dichttrekt bij Mercedes en naar Ferrari verkast, gebeurt er veel bij de beide teams. De Scuderia stopte niet bij Hamilton en nam ook al Jerome d'Ambrosio, de rechterhand van Toto Wolff, over van Mercedes, kon RacingNews365 exclusief onthullen. Ook Loic Serra, de Performance Director van de Zilverpijlen, gaat in principe bij Ferrari aan de slag, al moet er in zijn geval nog wel het één en ander afgehandeld worden.

RacingNews365 kan nu bevestigen dat Mercedes een tikje heeft uitgedeeld aan Ferrari. Simone Resta en Enrico Sampo gaan namelijk de omgekeerde weg bewandelen. Resta was tussen 2014 en 2018 de hoofdontwerper van Ferrari en gaat bij Mercedes intensief samenwerken met technisch directeur James Allison. Officieel wordt Resta de Strategic Development Director van Mercedes. De Italiaan was de afgelopen jaren onder een leenconstructie actief bij Haas.

Sampo was bij Ferrari de Driver Simulator Team Leader en heeft zo veel ervaring in het verbeteren van de prestaties voor een Grand Prix-weekend. De Italiaan wordt de Head of Performance Software Applications in Brackley. De beide heren mogen vanwege de zogenaamde 'gardening leave' wel pas volgend seizoen bij Mercedes beginnen.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China