Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes sluit niet uit concept van Red Bull-bolide over te nemen

Mercedes houdt de Formule 1-rivalen nauwgezet in de gaten bij het brainstormen over wat te doen met de huidige W13 en de auto van volgend jaar.

Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mercedes kijkt naar de Red Bull RB18, terwijl het de volgende stappen binnen de nieuwe F1-reglementen overweegt. Dat vertelt Mercedes' technisch directeur Mike Elliot ten overstaan van onder andere RacingNews365 in de persconferentie voor teambazen op Silverstone.

Toen de nieuwe reglementen voor het eerst van kracht waren, ging Mercedes een andere ontwerprichting op met een haast sidepod-loze bolide, een bolide die dit seizoen veel last heeft van porpoising en gestuiter.

Red Bull ondertussen bouwde een comfortabele voorsprong op in beide kampioenschappen met een pakket waar Aston Martin en Williams al inspiratie uit opdeden met recente updates.

Elliot geeft toe dat Mercedes een zekere mate van bescheidenheid moet betrachten, terwijl ze uitdokteren wat de beste ontwikkelrichting is voor 2023, maar hij denkt dat Red Bull die goede performance te danken heeft aan veel meer dan alleen het sidepodontwerp alleen.

Volgt Mercedes Red Bulls voorbeeld?

"Ik denk niet dat de sidepods, dat wat we ervan kunnen zien, het doorslaggevende verschil maken. Dat heeft denk ik meer te maken met het ontwerp van de vloer", aldus Elliot. "Wij hebben diverse concepten geëvalueerd. Ik ga daarbij niet zeggen welke kant we op zullen gaan, maar daar kijken we naar."

"Ik denk dat het onverstandig zou zijn om zo onbescheiden te zijn te denken dat we het sowieso niet bij het verkeerde eind hebben en daarom kijk je naar wat anderen hebben gedaan. Het gaat daarbij niet enkel om het concept van Red Bull, maar om alles wat je op de grid aantreft. Wat ziet er interessant uit en waarom?"

Alle opties liggen open

Wat zijn concreet de volgende stappen die Mercedes op dat gebied van plan is te zetten? "Uiteindelijk wil je doorgronden wat de luchtstromen doen en wat je daar zelf mee wilt doen, om van daaruit het bodywork te ontwikkelen", vervolgt Elliot, om vervolgens vast te houden aan het voorbeeld van Red Bull.

"We gaan dan na wat wij denken dat het bodywork van Red Bull doet en waarom het dat doet. Maar hetzelfde geldt dus voor alle andere auto's op de grid. We zullen zien wat we daarvan kunnen leren en wat we daarvan toe kunnen passen. Misschien dat we dit jaar daardoor nog veranderingen gaan zien, of misschien wel volgend jaar, of misschien blijven we wel bij wat we nu hebben. Dat zijn de vragen die we moeten zien te beantwoorden."

Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken