Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes snapt bijzondere keuze Verstappen, maar ziet alsnog voordeel in Brazilië

George Russell was in de sprintrace voor de GP van Brazilië het snelst en versloeg Max Verstappen. De Nederlander startte op de mediums, wat volgens Andrew Shovlin een logische keuze was in de situatie van Red Bull.

Verstappen Russell Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes zal de Grand Prix van Brazilië starten met beide coureurs op de eerste startrij. Het kwam als een verrassing voor de Duitse renstal in een lastig seizoen. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director, verklaart waarom. "Dit was meer waarop we gehoopt hebben, want sneller zijn dan Max Verstappen was verrassend."

"Het lag natuurlijk grotendeels aan de mediumband, maar verder: wat een rit van Lewis Hamilton. Het is een tijd geleden dat we met twee coureurs op de voorste startrij staan, dus daar kijken we naar uit."

Shovlin twijfelde niet aan de kwaliteiten van Russell. De Britse coureur nam risico in het gevecht met Verstappen en kreeg hiervoor uiteindelijk de overwinning in de sprintrace. "We weten dat George kan racen. Hij is heel slim achter het stuur en het was fijn dat we hem een auto konden geven om te vechten aan de voorkant van het veld. Het is altijd lastig om te strijden tegen Max, dus we zijn onder de indruk van deze prestatie."

Waarom Verstappen volgens Mercedes op de mediums reed

Verstappen en Nicholas Latifi waren de enige coureurs op de mediums in de sprintrace. De rest startte op de softs. Shovlin snapt de keuze van Red Bull. "We wisten dat het niet de ideale set banden was, maar het probleem (voor Red Bull, red.) zit hem in het hele weekend. Ze hebben maar twee sets softs en ze willen die voor de race overhouden. Het verschil tussen de twee compounds is best groot."

Een extra set softs voor Red Bull is mogelijk een voordeel, maar Shovlin bekijkt het positief: "Ze hebben een voordeel, maar wij staan op de voorste startrij. Dat is dan weer ons voordeel", aldus de Mercedes-prominent.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct