Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes snapt bijzondere keuze Verstappen, maar ziet alsnog voordeel in Brazilië

George Russell was in de sprintrace voor de GP van Brazilië het snelst en versloeg Max Verstappen. De Nederlander startte op de mediums, wat volgens Andrew Shovlin een logische keuze was in de situatie van Red Bull.

Mercedes zal de Grand Prix van Brazilië starten met beide coureurs op de eerste startrij. Het kwam als een verrassing voor de Duitse renstal in een lastig seizoen. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director, verklaart waarom. "Dit was meer waarop we gehoopt hebben, want sneller zijn dan Max Verstappen was verrassend." "Het lag natuurlijk grotendeels aan de mediumband, maar verder: wat een rit van Lewis Hamilton. Het is een tijd geleden dat we met twee coureurs op de voorste startrij staan, dus daar kijken we naar uit." Shovlin twijfelde niet aan de kwaliteiten van Russell. De Britse coureur nam risico in het gevecht met Verstappen en kreeg hiervoor uiteindelijk de overwinning in de sprintrace. "We weten dat George kan racen. Hij is heel slim achter het stuur en het was fijn dat we hem een auto konden geven om te vechten aan de voorkant van het veld. Het is altijd lastig om te strijden tegen Max, dus we zijn onder de indruk van deze prestatie."

Waarom Verstappen volgens Mercedes op de mediums reed

Verstappen en Nicholas Latifi waren de enige coureurs op de mediums in de sprintrace. De rest startte op de softs. Shovlin snapt de keuze van Red Bull. "We wisten dat het niet de ideale set banden was, maar het probleem (voor Red Bull, red.) zit hem in het hele weekend. Ze hebben maar twee sets softs en ze willen die voor de race overhouden. Het verschil tussen de twee compounds is best groot." Een extra set softs voor Red Bull is mogelijk een voordeel, maar Shovlin bekijkt het positief: "Ze hebben een voordeel, maar wij staan op de voorste startrij. Dat is dan weer ons voordeel", aldus de Mercedes-prominent.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi