© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mercedes snelste, vijfde tijd voor Verstappen in tweede training Brazilië

09 nov. 2018 19:30 Ruud Dimmers 0 reacties
De tijdsverschillen waren erg klein tijdens de tweede vrije training. Het was Valtteri Bottas die uiteindelijk aan het langste eind trok en drie duizendsten sneller was dan teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen kampte met technische problemen en noteerde een vijfde tijd.

De verwachte regen-en onweersbuien bleven ook tijdens de tweede vrije training achterwege, waardoor de openingsfase rustig verliep. Het waren de Mercedessen en Ferrari's die zich aan kop nestelden, terwijl Max Verstappen lange tijd in de pitbox stond.

Het was echter Nico Hülkenberg die in het eerste half uur de meeste aandacht opeiste. De Duitser dook bocht 13 te hard in, ging met vier wielen door het gras en crashte in de vangrail. Een zeldzame fout van de ervaren coureur.

Nadat de sessie hervat werd het stuivertje wisselen aan kop van het veld. Ferrari en Mercedes gingen daarbij hand in hand, maar halverwege was het Valtteri Bottas die met een 1.08,846 nipt sneller was dan Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Het wachten was nog altijd op Max Verstappen die kampte met een technisch probleem aan zijn Red Bull.

Verstappen kwam met nog veertig minuten te gaan eindelijk op het asfalt en gebruikte daarvoor de soft band, waarmee hij naar de zesde tijd ging. Niet veel later monteerde de Nederlander ook een set van de supersofts, maar zijn snelle ronde ging verloren achter Lance Stroll.

Het laatste deel van de training stond in het teken van de long runs, waarbij Red Bull, Ferrari en Mercedes elkaar niet veel ontliepen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen