Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Mercedes speelt verstoppertje tijdens wintertest'

Volgens Toro Rosso's Pierre Galsy heeft Mercedes nog bij lange na niet laten zien hoe goed de auto is. Volgens de Fransman speelt het team verstoppertje en moet het in staat worden geacht richting een rondetijd van 1:17 te gaan.

Toro Rosso doet het bepaald nog niet slecht in Barcelona. De Honda-aangedreven STR13 draait probleemloos zijn rondjes. Een team waar het nog veel beter gaat is Mercedes. En dat is ook Pierre Gasly niet ontgaan. Waar Lewis Hamilton vorige week al een tijd van 1:19.333 liet noteren, verwacht Gasly dat Mercedes nog twee seconden sneller kan: "Als Lewis nu al een 1:19 kan rijden, moet hij in staat worden geacht in de 1:17 te duiken. Mercedes is namelijk erg goed in het verbergen van hun ware potentieel."

Hoewel Gasly dus wel Mercedes durft te tippen als snelste team, wil het nog geen inschatting maken van hoe goed de vooralsnog betrouwbare STR13 is: "Daarvoor waren de omstandigheden vorig week veel te slecht." "Bovendien hebben we ons nog niet bezig gehouden met kwalificatieruns, maar meer met racesimulaties, waarin we dus met volle tanks reden. Ik denk dat er nog veel uit de auto te halen valt, maar het is nog veel te vroeg om ons te vergelijken met andere teams."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'