© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Mercedes speelt verstoppertje tijdens wintertest'

06 mrt. 2018 12:11 Jan van der Burgt 0 reacties
Volgens Toro Rosso's Pierre Galsy heeft Mercedes nog bij lange na niet laten zien hoe goed de auto is. Volgens de Fransman speelt het team verstoppertje en moet het in staat worden geacht richting een rondetijd van 1:17 te gaan.

Gasly weet nog niet waar zijn eigen team staat

Toro Rosso doet het bepaald nog niet slecht in Barcelona. De Honda-aangedreven STR13 draait probleemloos zijn rondjes. Een team waar het nog veel beter gaat is Mercedes. En dat is ook Pierre Gasly niet ontgaan.

Waar Lewis Hamilton vorige week al een tijd van 1:19.333 liet noteren, verwacht Gasly dat Mercedes nog twee seconden sneller kan: "Als Lewis nu al een 1:19 kan rijden, moet hij in staat worden geacht in de 1:17 te duiken. Mercedes is namelijk erg goed in het verbergen van hun ware potentieel."

Hoewel Gasly dus wel Mercedes durft te tippen als snelste team, wil het nog geen inschatting maken van hoe goed de vooralsnog betrouwbare STR13 is: "Daarvoor waren de omstandigheden vorig week veel te slecht."

"Bovendien hebben we ons nog niet bezig gehouden met kwalificatieruns, maar meer met racesimulaties, waarin we dus met volle tanks reden. Ik denk dat er nog veel uit de auto te halen valt, maar het is nog veel te vroeg om ons te vergelijken met andere teams."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen