Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes staat open voor eigen B-team in de Formule 1

Mercedes staat niet afwijzend tegenover het idee van een eigen B-team. Als beide partijen van een dergelijke samenwerking kunnen profiteren, klinkt het eigenlijk als een heel aanlokkelijk idee, zo stelt teambaas Toto Wolff.

In de aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidjzan werd bekend dat Lawrence Stroll (vader van) werkt aan een plan om Williams om te turnen in een B-team van Mercedes. Williams zelf wil echter niks van het plan weten, omdat het graag op eigen benen blijft staan, maar Mercedes heeft wél oor naar eigen B-team. "We hebben bij Ferrari en Haas F1 gezien dat het een constructie is waar beide partijen van kunnen profiteren" , zo laat Wolff optekenen. "Ferrari haalt er veel extra geld mee binnen, en Haas is in no-time een competitief team geworden, doordat het niet op eigen houtje de Formule 1 hoefde te ontdekken."

Nu Wolff heeft gezien dat het concept succesvol kan zijn, geeft hij toe dat Mercedes over een soortgelijke samenwerking met een Mercedes-partner nadenkt. "We zouden zelfs al in kunnen zetten op een dergelijke samenwerking in 2019. Die mogelijkheden en tools zijn er. Maar of het daadwerkelijk gaat gebeuren, hangt ook af van de details. Het mag ons bijvoorbeeld niet afleiden van onze eigen projecten." "Het zou in welke vorm dan ook gaan om een samenwerking voor de lange termijn. Daarom moet het wel op juiste manier worden aangepakt." Omdat Williams lijkt af te vallen, is Force India in theorie de meest logische kandidaat om een B-team van Mercedes te worden, wat meteen voor financiële stabiliteit bij het geplaagde team kan zorgen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi