Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes stelt nieuw doel in jacht op Red Bull: "Alleen dan kunnen we meestrijden"

Na een lange break gaat het Formule 1-seizoen volgende week weer verder. Toto Wolff reflecteert en kijkt vooruit. Hij weet wat zijn team moet doen als men nog de strijd met Red Bull aan wil gaan.

Na drie races is het nog niet het seizoen van Mercedes. Daar waar men moord en brand schreeuwde na het eerste weekend, zo zag het er de afgelopen race wel wat beter uit, want in Australië pakte Lewis Hamilton het eerste podium van het jaar voor het team. Van een strijd met Red Bull is echter geen sprake. Toto Wolff spreekt van een lastige seizoensstart. "Tot op heden was het zwaar. We hoopten alle problemen die we afgelopen jaar hadden op te lossen, maar we realiseerden ons aan het begin van het seizoen dat we niet zo goed als gehoopt uit de startblokken kwamen", aldus de Mercedes-teambaas.

Red Bull de maatstaf

Toto realiseert zich dat Red Bull op dit moment het te kloppen team is. "We weten dat we niet zomaar ergens recht op hebben. Dit is de zwaarste competitie ter wereld en als het zo makkelijk was, dan was het niet zo'n fantastische uitdaging geweest." "Na drie races is het duidelijk dat een team de maatstaf is. In Australië zagen we echter een glimp van performance in onze auto en dat heeft ons veel moed gegeven voor de rest van het seizoen", aldus Toto.

Meestrijden om zeges

Het doel is om nog dit seizoen op eigen kracht mee te strijden om de overwinningen, zo stelt Wolff. Hij weet wat er nodig is om Red Bull te verslaan. Maar of dat een gemakkelijke opgave wordt... "We weten dat we moeten herstellen. We moeten een steilere ontwikkelingscurve hebben dan Red Bull en dan willen we uiteindelijk meestrijden voor Grands Prix-zeges. Red Bull is nu de maatstaf, maar wij hebben vertrouwen in het proces en in onze mensen." "Er zullen ongetwijfeld nieuwe tegenslagen komen, maar we boeken vooruitgang, zoals we ook graag zien."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"