Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes steunt noodkreet van Aston Martin vanwege rake-problemen

Toto Wolff kan begrip opbrengen voor de opstelling van Aston Martin, dat haar vraagtekens zet bij de nieuwe technische regels. Die zouden de teams met een lagere rake harder hebben geraakt. Teambaas Otmar Szafnauer wil daarom snel nieuwe veranderingen zien, die zijn team ten goede moeten komen.

Aston Martin blijkt allesbehalve tevreden te zijn over de nieuwe technische regels, en al helemaal de manier waarop deze tot stand zijn gekomen. Teambaas Otmar Szafnauer pleitte op vrijdag dan ook voor nieuwe veranderingen, die het speelveld gelijker moeten maken, want zijn team zou door de nieuwe regels benadeeld zijn.

De nieuwe regels, ingevoerd om de downforce te verminderen zodat de Pirelli-banden het minder zwaar te verduren kregen, zouden volgens hem meer impact hebben op teams met een lage rake. Daardoor zouden Aston Martin en ook Mercedes afgelopen winter meer tijd zijn verloren. Vooral de manier waarop de regels tot stand kwamen zorgen bij Szafnauer tot frustratie.

"Als er regelveranderingen worden doorgevoerd ten behoeve van de veiligheid, dan rust die verantwoordelijkheid volledig op de schouders van de FIA. Zij zijn de experts. Dat is niet wat er in dit geval is gebeurd", zo zette de Amerikaan vrijdag hardop zijn vraagtekens bij het proces.

Als Toto Wolff, teambaas van het andere team dat hard geraakt zou zijn door de regels, wordt geconfronteerd met de woorden van Szafnauer, kan hij zich daar wel in vinden. "Ik begrijp het onderwerp, want de manier waarop de regels vorig jaar tot stand zijn gekomen, daar kan je toch wat vraagtekens bij zetten, zeker bij de motivatie ervan. Ik denk dat Aston Martin het recht heeft om het proces onder de loep te nemen, te bekijken en te bespreken met de FIA."

Alleen op die manier kan men volgens Mercedes-teambaas Wolff weten of alles correct is verlopen. "Zo kunnen we er achter komen wat er precies is gebeurd en hoe het heeft kunnen gebeuren. Daarom heb ik respect voor de vragen van Aston Martin over het proces. Misschien waren de nieuwe regels gericht op ons en hebben zij daardoor onbedoelde ook schade opgelopen", denkt de Oostenrijker.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"