Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'Strijd met Ferrari en Red Bull wordt intenser'

Mercedes begon aan het nieuwe Formule 1 seizoen als de gedoodverfde favoriet maar boekte tot nu toe slechts één overwinning. Teambaas Wolff verwacht dan ook dat de strijd met zowel Ferrari als Red Bull Racing alleen maar spannender gaat worden.

"De eerste vier races gaven al een duidelijk beeld aan dat de strijd tussen de drie topteams ongekend spannend is. Dat wordt vanaf nu alleen maar intensiever. Wij hopen dan ook dat de Spaanse GP voor ons goed uitpakt maar we beseffen ook dat het opnieuw een lastige race gaat worden," aldus Wolff in gesprek met ESPN. Na de zege van Hamilton in Baku heeft de regerend wereldkampioen het stokje van Sebastian Vettel overgenomen maar het onderlinge verschil bedraagt slechts vier punten. Bij de constructeurs gaat Mercedes ook aan de leiding maar toch zijn de zilverpijlen dit seizoen minder dominant dan in voorgaande jaren. Met name in de kwalificatie maakt Ferrari het Mercedes behoorlijk lastig en scoorde Vettel tot nu toe meer poles dan zijn aartsrivaal Hamilton.

"Inhalen is in de komende twee races ontzettend lastig. Zowel in Barcelona als in Monaco zijn er weinig mogelijkheden. Het is dan ook enorm belangrijk om een goede kwalificatie te rijden. Elk team zal er dan ook alles aan doen om tijdens de kwalificatie het maximale uit de auto te halen." Wolff verwacht dan ook de GP van Spanje weleens bepalend kan zijn voor het verdere verloop van het seizoen. "Veel teams komen in het Europese seizoen met de nodige updates. Het is dan ook interessant om te zien hoeveel progressie elk team gaat maken en wat voor gevolgen dit heeft voor de ranking. Zowel vooraan als in het middenveld."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"