Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes tast in het duister na problemen tijdens testdag

De eerste testdag van Mercedes begon tegenvallend. Op vrijdagochtend wist Valtteri Bottas maar één echte ronde af te werken nadat hij problemen ervoer met de Mercedes-versnellingsbak.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De eerste testochtend van Mercedes in aanloop naar de start van het 2021-seizoen is allesbehalve vlekkeloos verlopen. Al heel snel nadat Valtteri Bottas, die de ochtendsessie op zich mocht nemen, naar buiten reed, liep hij tegen versnellingsbakproblemen aan.

Daardoor moest hij weer terug de pitstraat in rijden, waar hij uiteindelijk voor een lange tijd stilstond. Al met al kwam hij in de ochtend tot een totaalaantal van zes ronden. Na afloop van de ochtendsessie vertelt teambaas Toto Wolff in gesprek met onder meer RacingNews365 al brommend dat hij allesbehalve blij was met het verloop van de eerste testdag tot dan toe.

"We waren deze ochtend niet zo snel, want we hebben slechts één ronde afgewerkt. Dat deden we met een aero rake", zo verklaart de Oostenrijker tijdens de lunchpauze, die lijdend toezag hoe Bottas nauwelijks meters kon maken. De versnellingsbak speelde Mercedes parten, maar hoe en waarom, dat weet Mercedes niet.

"We hadden problemen met de versnellingsbak, die we niet aan zagen komen. Vooralsnog hebben we niet kunnen identificeren en begrijpen waar het probleem vandaan is gekomen", verzucht Wolff, die duimde voor een probleemloos vervolg van de testdagen voor zijn team. Want anders...

"Ik hoop dat de testdagen voor ons vanaf nu zonder problemen verlopen. Als dat zo is, dan denk ik dat we de tijd die we deze ochtend hebben verloren wel goed kunnen maken. Als we nogmaals tegen problemen aanlopen... dan is drie dagen testen niet veel tijd", aldus Wolff.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje