© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mercedes-teambaas: 'Daniel Ricciardo interessante rijder voor 2019'

23 dec. 2017 11:24 Ruud Dimmers 0 reacties
Krijgen we in 2019 dan eindelijk de langverwachte wisselingen bij topteams in de Formule 1? De contracten van Hamilton, Bottas, Ricciardo en Raikkonen lopen af. Met name Daniel Ricciardo is een interessante optie voor alle drie de topteams.

Mercedes ziet interessante mogelijkheden voor 2019

Hoe de toekomst van Daniel Ricciardo eruit gaat zien is nog onbekend. De teamgenoot van Max Verstappen wil een winnende auto in 2019. Red Bull wil graag langer met hem door, maar Ricciardo lijkt te willen wachten tot het voorjaar van 2018. Dan weet hij hoe goed de nieuwe RB14 is.

Mercedes en Ferrari worden al maanden genoemd als geïnteresseerden in de diensten van de Australiër. Bottas krijgt in 2018 nog een herkansing en voor Raikkonen lijkt er toch een einde te komen aan zijn lange F1-carrière na dit seizoen.

Tegenover BBC Radio 5 laat Mercedes-teambaas Toto Wolff weten dat zijn team geen haast heeft bij het bekendmaken van het rijdersduo voor 2019. Met Hamilton is men in gesprek en Bottas moet zich bewijzen.

"De huidige situatie is dat we verder willen met onze coureurs. Het team is toegewijd aan Hamilton en Bottas voor 2018."

Voor 2019 heeft Mercedes diverse opties. Esteban Ocon, Mercedes-junior, heeft er dan twee seizoenen in de F1 op zitten en toonde afgelopen seizoen aan dat hij een man voor de toekomst is. Valtteri Bottas presteerde wisselvallig, maar kende ook goede races. Van de overige coureurs is Ricciardo de meest interessante.

"Dat gezegd hebbende, biedt 2019 wel opwindende vooruitzichten. Jonge coureurs hebben meer ervaring opgedaan (Ocon red.) en goede coureurs als Daniel Ricciardo komen vrij."

"We willen het eerste deel van het seizoen bekijken om te zien of onze auto goed genoeg is. Daar ligt nu de focus op. Daarna gaan we onze rijderssituatie analyseren en nemen we een beslissing.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen