Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-teambaas: 'Red Bull is titelkandidaat'

Volgens Mercedes- teambaas Toto Wolff beschikt Red Bull over een sterk totaalpakket. De Oostenrijker verwacht dan ook dat Red Bull net als Ferrari mee kan strijden om de beide wereldtitels.

Gisteren deden Ferrari, Mercedes en Red Bull in zowel snelheid als productiviteit nauwelijks voor elkaar onder in Barcelona. De gebruikelijk top drie bleef binnen drie tienden van elkaar. Hoewel tijden niet alles zeggen, durft Wolff zich na vijf testdagen wel te wagen aan een voorzichtige voorspelling. "Ik denk dat Mercedes, Ferrari en Red Bull met zijn drieën het titelgevecht aan zullen gaan" , zo laat Toto Wolff desgevraagd weten in gesprek met Sky Sports . Ferrari leek gezien het vorige seizoen een logische uitdager in 2018, maar Wolff ziet ook Red Bull dichterbij komen: "Ze lijken over een erg sterk totaalpakket te beschikken. Ze zullen absoluut meestrijden om overwinningen en uiteindelijk om het kampioenschap."

Voor de kansen van zijn eigen team houdt Wolff vast aan een 'best case scenario' en een 'worst case scenario'. Beide scenario's liggen echter niet zo heel ver uit elkaar. "In het beste geval liggen we niet eens zo heel ver voor op onze directe concurrenten en in het slechtste geval liggen we niet heel ver achter ze" , aldus Wolff. "Eerlijk gezegd hoop ik gewoon dat we een spannend seizoen tegemoet gaan, met stevige gevechten aan kop."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi