Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Mercedes-teambaas Wolff verklaart totale radiostilte Hamilton

Sinds de Formule 1-seizoensfinale in Abu Dhabi hebben we vrijwel niks meer van Lewis Hamilton vernomen. Hij laat zich nergens horen of zien, althans niet in het openbaar. Mercedes-teambaas Toto Wolff legt uit waarom.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton verloor de Formule 1-wereldtitel in de laatste ronde van de laatste race aan Max Verstappen. Dat is voor iedere coureur een bittere pil om te slikken, zo ook voor de zevenvoudig wereldkampioen. Nadien hulde de Brit zich in stilzwijgen, iets dat hij tot op de dag van vandaag volhoudt. Hij heeft zijn social media-pagina's opgeschoond, hetgeen de toch al hardnekkige geruchten dat hij misschien wel stopt alleen maar voedt.

Mercedes-teambaas Toto Wolff legt uit waarom we niks van Hamilton hebben vernomen: "Zijn zwijgen is volkomen logisch, want hij heeft er simpelweg geen woorden voor. Bij iedereen schieten de emoties alle kanten op, maar bij Lewis natuurlijk het meest", zo wordt de Oostenrijker geciteerd door Motorsport-Total. Uiteraard spreekt hij wel met het team en in de dagen na de Grand Prix van Abu Dhabi werd er regelmatig ingebeld met elkaar.

Hamilton wel in contact met Mercedes

"We hebben constant in contact gestaan met elkaar", vervolgt Wolff, die Hamilton alle ruimte wilde geven om te genieten van het moment waarop hij op Windsor Castle geridderd werd op de woensdag na de beslissende race: "Ik zei hem dat hij dat bijzondere moment moest koesteren, omdat op dat moment zijn levenswerk en zijn prestaties geëerd werden. Ik denk dat hij dat ook heeft gedaan. Je kon goed zien wat het voor hem betekende."

Niet lang daarna echter werden de gesprekken weer opgepakt: "Die middag pakten we de videocalls weer op om te besluiten wat te doen (met een mogelijk beroep, red.)." Uiteindelijk besloot Mercedes het verlies te nemen, waardoor Max Verstappen definitief de wereldkampioen van 2021 was.

Nu hij wereldkampioen Formule 1 is geworden, zal het zelfvertrouwen van Max Verstappen alleen maar groter worden. Hij waagt zich na afloop van het seizoen aan een boute voorspelling.

73 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin