© Force India

Nieuwsoverzicht

Mercedes-teambaas: "Wil Ocon zien vechten met Verstappen"

24 nov. 2018 08:40 Ruud Dimmers 8 reacties
Esteban Ocon moet in 2019 werkloos toekijken, maar keert in 2020 terug in de Formule 1. Dat werd in Abu Dhabi wel duidelijk én Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft grote plannen met de talentvolle Fransman.

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moet Esteban Ocon in 2019 vanaf de zijlijn toekijken. Toto Wolff noemt het een strategische blunder van Mercedes tegenover Ziggo Sport: "Het was een vervelende samenloop van omstandigheden voor Esteban in juli. Hij had een stoeltje moeten krijgen bij McLaren of Renault, dat was een strategische blunder van ons."

Dat Ocon terugkeert in de Formule 1 in 2020 is haast zeker, waarbij de teambaas de deur bij Mercedes op een flinke kier zet: "Hij verdient een plekje in de Formule 1 en we willen hem met Max zien vechten in de komende jaren."

"Esteban verdient een stoeltje in de Formule 1 en ik geloof dat we hem in 2020 terug zien. Of bij ons, of bij een ander team."

In 2019 zal Ocon genoegen moeten nemen met de positie van test- en reservecoureur voor het team van Mercedes. Daar zal hij simulator- en testwerk verrichten gedurende het seizoen en als derde rijder aanwezig zijn bij alle races.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen