Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-teambaas Wolff: "Druk voor Verstappen pure bullshit"

Max Verstappen heeft in ieder geval één medestander als hij zegt dat hij geen druk ervaart in de titelstrijd met Lewis Hamilton. Toto Wolff noemt al die verhalen over extra druk voor een 'first timer' pure bullshit.

Gedurende het Formule 1-seizoen is het er al vaak over gegaan of Max Verstappen en Lewis Hamilton de druk voelen en in welke mate. Van Verstappen wordt vaak geopperd dat hij welhaast druk móét voelen, omdat het voor hem de eerste keer is dat hij meestrijdt om de wereldtitel. Zelf verwees hij dat soort suggesties naar het rijk der fabelen, recent nog door te stellen dat hij vaker om wereldtitels streed en ze ook daadwerkelijk won, zij het niet in de Formule 1. Maar hij doet naar eigen zeggen nu eenmaal wat hij mooi vindt, en dat haalt de druk er juist vanaf. Als Toto Wolff ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd wordt hoe hij denkt over de druk die Verstappen wel of niet zou voelen, is hij zeer stellig: "Die hele discussie is pure bullshit. Je stapt in een auto en doet vervolgens wat je al je hele leven doet. Soms maak je daarbij een foutje, soms ook niet. Hetzelfde geldt voor het team." "Je hebt gewoon een goede auto nodig en je moet er zorg voor dragen dat je er zelf goed voor staat", vervolgt de Oostenrijker. "Ik geloof in de performance van de auto en in de performance van het individu. Als je mentaal niet zou zijn opgewassen tegen de koningsklasse van de autosport, had je om te beginnen al niet in de Formule 1 gezeten. En dan had je daar vervolgens al helemaal geen races in gewonnen."

Hamilton heeft 'niks te bewijzen'

Wolff kan dus niet zoveel met de hele discussie over druk en wie daar het beste mee omgaat: "We hebben te maken met twee coureurs die uitzonderlijk getalenteerd zijn. De één is een zevenvoudig wereldkampioen en de enige met meer dan honderd overwinningen. Hij heeft niks te bewijzen en vecht met een jonge, opkomende coureur in een goede auto en dat is het hele verhaal." Gevraagd waarom er dan toch voortdurend plaagstootjes over en weer worden uitgedeeld tussen de teams en de coureurs, geeft Toto Wolff aan dat wat hem betreft alles wordt opgeklopt: "Journalisten weten de juiste vragen te stellen. Die doen hun werk gewoon goed. Jullie stellen de goede vragen, waarop antwoorden gegeven worden die op een controversiële wijze geïnterpreteerd kunnen worden en die zo verdeeldheid kunnen zaaien." Neemt Wolff dat het journaille kwalijk? Nee, allerminst: "Dat is geweldig voor de sport. Rivaliteit tussen teams en coureurs is cruciaal voor de perceptie van de sport. Dat is wat iedereen in de top van de autosport wil zien."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi