Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Toto Wolff

Mercedes tempert verwachtingen voor GP Singapore

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet mogelijkheden voor zijn team om een goed resultaat te behalen tijdens de Grand Prix van Singapore, maar makkelijk zal dat volgens hem niet gaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Tijdens de GP van Singapore van vorig jaar wist Lewis Hamilton Max Verstappen achter zich te houden in zowel de kwalificatie als tijdens de race. Daarmee behaalde hij de derde overwinning op rij voor Mercedes op het Marina Bay Street Circuit. In 2017 kwam Hamilton immers ook als eerste over de streep en een jaar eerder mocht Nico Rosberg het hoogste treetje op het podium betreden voor de Duitse renstal.

Toto Wolff verklaart dat het Singaporese circuit vroeger één van de slechtste banen was voor Mercedes. "We hebben de afgelopen jaren echter verbeteringen doorgevoerd en presteerden vorig seizoen uitstekend." Tegelijkertijd wil de Mercedes-teambaas niet op de zaken vooruit lopen. "Succes is niet gegarandeerd op een circuit als Singapore. We moeten de auto en banden zien te doorgronden op dit zeer specifieke circuit. We beschouwen dan ook niets als vanzelfsprekend in onze benadering van dit GP-weekend."

Wolff verwacht zelfs een pittige strijd aan te moeten gaan met Red Bull en Ferrari, teams die in zijn ogen niet mogen worden uitgevlakt: "We kijken uit naar een felle strijd met hen op het verlichte circuit van Singapore."

Beluister hieronder de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 met Tim Coronel, Joe van Burik en gastheer Jeroen van Inkel.

5 reacties