Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes trekt opvallende Red Bull-conclusie: "Upgrade was een downgrade"

Red Bull Racing heeft het de laatste weken vrij lastig, vooral op hobbels en kerbstones. James Allison, de technisch directeur van Mercedes, trekt nu een opvallende conclusie: de updates op de RB20 zouden niet werken.

Verstappen race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Max Verstappen de Formule 1 aan het begin van het seizoen nog domineerde, heeft hij het nu een stuk lastiger. Het gaat al drie weekenden op rij niet van een leien dakje, vooral als kerbstones en hobbels een hoofdrol vervullen. Verstappen pakte nog wel de overwinning in Imola, maar werd in Miami en Monaco verslagen door Lando Norris en Charles Leclerc. James Allison, de technisch directeur van Mercedes, denkt dat de recente updates van Red Bull niet werken.

"Ik gok dat Red Bull wel weer een rol van betekenis gaat spelen als er weer veel snelheid in de bochten benodigd is, maar het lijkt erop dat de upgrade een downgrade was", vertelt Allison tegenover onder meer RacingNews365. "Het is duimen geblazen. Het wordt overigens wel lastig als je niet meer op je tools kan vertrouwen. Je moet terug naar de tekentafel en verliest ontzettend veel tijd. Tijd kan je grootste vriend zijn, maar is tegelijkertijd je grootste vijand als je verliest."

Allison vindt het niet vervelend dat Red Bull worstelt. "Iedereen houdt van problemen bij anderen...", aldus de technisch directeur. En hoe staat Mercedes er zelf voor? "Waar we nu staan, is al beter dan twee races geleden. Hopelijk gaat het over een paar races nog beter. We zijn van beschamend slecht naar een plaats net achter het voorste gevecht gegaan. Een beetje meer en we staan er gewoon bij."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training