Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes twijfelt over doorvoeren aerodynamische update in Japan

Mercedes kwam er ondanks een nieuw aerodynamisch pakket niet aan te pas tijdens de Formule 1 race in Maleisië. Hamilton hield de schade weliswaar nog beperkt door als tweede te eindigen. Echter in snelheid kwamen zowel hij als Bottas flink tekort ten opzichte van Red Bull Racing. De twijfels voor de volgende race in Japan zijn dan ook groot.

De zilverpijlen kregen in Maleisië de beschikking over een vernieuwd aerodynamisch pakket. Deze update moest ongeveer een tiende tijdwinst opleveren maar dit kwam er duidelijk niet uit. Hamilton besloot dan ook voor de tweede vrije training terug te keren naar het oude pakket. Zijn teamgenoot Bottas reed wel het hele raceweekend in Maleisië met het vernieuwde pakket. Vooral zijn prestatie viel tegen, de tweevoudig racewinnaar kwam niet verder dan de vijfde plaats en moest flink wat tijd toegeven op Max Verstappen. Valtteri Bottas liet naderhand weten dat hij de verkeerde keuze had gemaakt. Zo had hij veel minder grip dan voorheen. Hierdoor twijfelt Mercedes dan ook of het in Japan wel moet gaan rijden met het vernieuwde pakket.

Met name Lewis Hamilton is nog niet overtuigd van het nieuwe pakket. Aan Auto Motor und Sport geeft hij toe dat er binnen Mercedes nog geen duidelijkheid hierover is. "We weten nog niet wat we in Japan gaan doen. Daar hebben we nog continu gesprekken over. De engineers willen namelijk een bepaalde kant op maar ik weet het nog niet. Ik aarzel nog, mijn gevoel zegt namelijk dat de andere richting beter is. Ik vertrouw mijn team echter volledig want zij willen net zo graag winnen als ik."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China