Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes uiterst tevreden over stap richting Ferrari en Red Bull

Na de eerste twee vrije trainingen in Silverstone zijn de mannen en vrouwen van Mercedes tevreden. Over zowel één snelle ronde als qua racepace is de Duitse renstal er van overtuigd dat ze verbetering hebben gevonden en het gat naar Ferrari en Red Bull hebben verkleind.

Russell Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Tijdens de tweede vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië zagen we een Mercedes de tweede tijd klokken. De snelheid zat er goed in bij Lewis Hamilton en ook teamgenoot George Russell, die op de achtste plaats finishte, zag verbetering. Volgens Andrew Shovlin is het gat met Ferrari en Red Bull nog niet gedicht, maar gaan ze wel de goede kant op.

De Technical Director Trackside van Mercedes is zeer tevreden na de vrijdagtrainingen. "Het lijkt er op dat we een stap voorwaarts hebben gemaakt", zegt hij vlak na VT2 tegen Sky Sports. "Normaal gesproken staan wij hier niet op de vrijdag, al verwacht ik dat er nog wel wat meer van Ferrari en Red Bull komt."

"De longruns echter zagen er ook bemoedigend uit. Er is overlap te zien op de data. Normaal gesproken zien we een gat van een halve seconde, of zelfs zeven tienden naar de snellere teams in de longruns. Dit leek vandaag niet het geval te zijn", zegt Shovlin tevreden.

'Er is nog werk aan de winkel bij Mercedes'

Volgens Shovlin konden Hamilton en Russell verbetering vinden op Silverstone, maar zijn ze er nog niet. "Het is misschien deels het circuit, maar ook de auto. Er is echter nog veel werk aan de winkel, want het stuiteren is nog steeds aanwezig bij de auto. Het is lastig op de hoge snelheid hier."

"Hopelijk hebben de upgrades ons de juiste kant op gestuurd", aldus Shovlin, die positief is over het weekend in Groot-Brittannië.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen