Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes veel sneller tijdens lange runs dan Ferrari

Het team van Ferrari verloor gisteren wederom veel tijd ten opzichte van concurrent Mercedes tijdens de lange runs. Uit een analyse blijkt dat het Duitse team meer dan een seconde per ronde sneller was.

De achtste en laatste testdag zorgde bijna voor een nieuw baanrecord. Kimi Raikkonen was razendsnel onderweg tijdens een kwalificatierun, maar de gezichten bij Ferrari stonden bedrukt. Reden daarvoor is dat GPS-data toont dat de SF71-H in de bochten tijd verliest op Red Bull en Mercedes. Daarbij komt dat het Duitse team met haar sterke motor ook nog eens tijd wint op de rechte stukken. Op donderdag reden alle drie de topteams een racesimulatie, waarin al duidelijk werd dat Mercedes aanzienlijk sneller was dan de concurrentie. Dit beeld herhaalde zich op de vrijdag. Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen kwamen allebei in actie op de medium banden tijdens een long run. De rondetijden van Raikkonen lagen veelal tussen de 1.22 en 1.23, daar waar de tijden van Hamilton tussen de 1.20,5 en 1.21,5 lagen, blijkt uit gegevens van Formel 1.

De racesimulatie van beide coureurs bestond uit drie stints en in de derde stint was het gat nog altijd zeer groot. De tijden waren sneller doordat de tanks leger raakten. Hamilton dook veelvuldig onder de 1.20 en noteerde tijden tussen de 1:19,5 en de 1:20,3. Raikkonen kon ook versnellen, maar kwam niet verder dan tijden tussen de 1:21 en 1:22. Op donderdag zagen we een soortgelijk beeld met Bottas die in zijn laatste stint continu in de 1:19 reed en Vettel die 1:21 laag reed. Max Verstappen reed destijds soortgelijke rondetijden als Vettel, met uitschieters naar beneden. Bijna niemand twijfelt aan de kracht van Mercedes en de achterstand van Ferrari. Voor velen is het nog een vraagteken of Red Bull wel kan versnellen als Renault de motor verder opendraait.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"